Bospark

Bospark

Het Bospark is een natuurpark dat zich op zo'n tien minuten van het stadscentrum van Lokeren bevindt. In het Bospark is een heuse speeltuin gelegen met enkele glijbanen, schommels, wippen, klim-klautertoestellen, etc. In het Bospark verblijven ook enkele dieren en het omvat eveneens een tennisveld, tweetal voetbalvelden, een kleine tearoom in het bos en een sportkantine aan de voetbalvelden.

Snepstraat 30, 9160 Lokeren
Afstand : 1.5 km
Wandelen

Speelbos, Speeltuin, Dierenpark

Molsbroek

Molsbroek

Wie aan natuur in Lokeren denkt, denkt vaak aan het Groot Molsbroek. Het is een, naar Vlaamse normen, vrij groot natuurreservaat (122 hectare) met optimale toegankelijkheid. De wandeldijk biedt een mooi zicht op de diverse natuur: een uitgestrekte moerasvlakte met talrijke watervogels, elzenbroeken, rivierduinen, rietvelden en vochtige graslanden. Op de wandeldijk vind je 8 infoborden, 3 gratis te gebruiken vaste verrekijkers, een 24/7 infopunt, kijkkast met stereodia's, een insectentuin met blote voetenpad en in de winter een kijkwand bij de wintervoederplaats.

Het Groot Molsbroek – Natuurreservaat

Molsbergenstraat 1, 9160 Lokeren
Afstand : 3.5 km
Wandelen, Fiets

Wandeling, Natuur

Nachtegaal plein

Nachtegaal plein

Dit speelterrein is gelegen in de Nachtegaallaan te Lokeren. Het plein bevat verschillende klim-klauter toestellen, enkele wippen, een speeltrein en een glijbaan. Naast de speeltoestellen is dit speelterrein zeer aantrekkelijk vanwege de aangelegde heuvels. Naast het speelterrein zijn basket- en voetbalvelden gelegen. Recent is een nieuw skatepark geopend.

Nachtegaallaan , 9160 Lokeren
Afstand : 1.5 km
Wandelen

Speeltuin, Skatepark, Basketbalplein

Provenciaal Domein Puyenbroeck

Provenciaal Domein Puyenbroeck

Het provinciaal domein Puyenbroeck is gelegen te Wachtebeke. Dit immense domein voorziet in een binnen- en buitenzwembad met ligweide, een sporthal, een dierenpark, een uitgestrekt speeldorp, minigolf, fietsenverhuur, hoogte parkoers ,parktreintje en diverse wandelpaden. Er kan genoten worden van een hapje en een drankje in de taveernes of restaurants.

Provenciaal Domein Puyenbroeck

Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke
Afstand : 13.0 km
Fiets, Bus

Speeltuin, Zwembad, Dierenpark

Zwembad Lokeren

Zwembad Lokeren

Het zwembad is gesloten en wordt afgebroken om plaats te maken voor een zwembadcomplex. In het najaar van 2023 zal er een nieuw zwembad klaar zijn.

Sportlaan 2,9160 Lokeren
Afstand : 1.4 km
Wandelen

Zwembad

Provenciaal Domein De Ster

Provenciaal Domein De Ster

De Ster is een natuur- en recreatiegebied in de Belgische stad Sint-Niklaas. Het domein ligt ten oosten van het stadscentrum in de buurtschap Ster en is zo'n 100 ha groot. In het domein ligt een zwem- en roeivijver met een oppervlakte van zo'n 20 ha en een maximale diepte van 11 meter en een visvijver van zo'n 8 ha. Daarnaast beschikt De Ster over een speeltuin, kinderboerderij, een kruidentuin en sportfaciliteiten, waaronder een atletiekbaan en een sporthal.

Provenciaal Domein De Ster

Lange Rekstraat 30, 9100 Sint-Niklaas
Afstand : 19.6 km
Fiets, Bus

Speeltuin, Zwemvijver

Durme

Durme

Een kajak of kano huren in het Waasland? Dat kan. In Lokeren kan je terecht voor een vaartocht op de rustige en mooie Durme en Moervaart. Op de vaarkaart ontdek je de mooiste plekjes om te bezoeken, de ideale rustplaatsen of de pareltjes van de plaatselijke natuur. Spot een ooievaar op zijn nest, afgeknaagde takken van de bever, zonnende schildpadden en allerlei vissen. We verwelkomen je graag om kennis te maken met deze prachtige omgeving. Je bent steeds welkom na reservatie, zowel individueel als in groep.

https://kajakcompany.be/lokeren/

Stadspomp, 9160 Lokeren
Afstand : 3.0 km
Wandelen

Kano, Kajak

Gratis Gidsbeurt Lokeren

Gratis Gidsbeurt Lokeren

In samenwerking met de dienst toerisme van Stad Lokeren bieden we groepen die bij ons verblijven graag ook 1 gratis gidsbeurt naar keuze aan! De crimiwandeling, de Heirbrugmolen en de wandeling "De Natuur in en rond het Verloren Bos zijn aanraders".

Gratis gidsbeurt

Markt 2,9160 Lokeren
Afstand : 3.0 km
Wandelen

Toerisme

Kattenberg

Kattenberg

Speelbos op een zandberg dat goed in 2 kampen kan verdeeld worden.

Raemdonckpark, Begonialaan, 9160 Lokeren
Afstand : 2.0 km
Wandelen

Speelbos

Park ter Beuken

Park ter Beuken

Speelbos op een zandberg dat goed in 2 kampen kan verdeeld worden.

Villa Ter Beuken, Groendreef 8, 9160 Lokeren
Afstand : 2.2 km
Wandelen

Speelbos, Voetbalplein

De Vaag met  Kampvuurkring Waasmunster

De Vaag met Kampvuurkring Waasmunster

De Vaag is een speelbos van de gemeente Waasmunster. Het gebied bestaat uit een lange smalle strook heischraal grasland met mooie oude zomereiken en diverse types bos eromheen, samen 10 hectare groot. Jeugdverenigingen kunnen ook gebruik maken van een speelweide met vuurput. !! Gebruik kampvuurkring aan te vragen bij naturpunt – zie hun site !!

Gebruik kampvuurkring aan te vragen

De vaag,Oudeheerweg-Heide, 9250 Waasmunster
Afstand : 5.4 km
Wandelen, Fiets

Kampvuur

Recreatiedomein Nieuwdonk

Recreatiedomein Nieuwdonk

Het 175 ha grote domein heeft een centrale vijver waar alles draait om het watersporten. Onder deskundige leiding van de Nieuwdonckse Watersportvereniging kan men zich oefenen in het surfen, kajakken en zeilen. Er is een ligweide, een zandstrand, een zwemvijver met getrainde redder, een verzorgde taverne en een aangelegde speeltuin met als thema “Pirateneiland”.

Recreatiedomein Nieuwdonk

Dendermondse Steenweg 13A, 9290 Berlare
Afstand : 11.5 km
Fiets, Bus

Speeltuin, Zwemvijver

Huifkarrentocht

Huifkarrentocht

Ontdek de omgeving van Hoogland met een huifkar.

Huifkarrentocht

Sinaaistraat 81, 9160 Lokeren
Afstand : 0.0 km

Huifkar